Поліпшення якості води ч.1
Якість питної води – питання, яке гостро стоїть упродовж усієї історії людства. Суть проблеми полягає в тому, що і в природних джерелах, і в трубах центрального водопостачання вона однаково прозора. Що зовсім не означає відсутність у складі шкідливих речовин, шкідливих мікроорганізмів.
Для чого потрібно покращувати якість води?
Найдоступнішим джерелом води зараз вважається централізована система водопостачання. Її використовують у приготуванні гарячої їжі, напоїв, для пиття у сирому вигляді. І багатьом знайома ситуація, коли з крана біжить вода з неприємним запахом чи “дивним смаком”. Причина цього проста: паркан часто йде з поверхневих джерел з очищенням від механічних домішок на кшталт піску та знезараження хлором.
Процедура покращення води дає наступні переваги:
повне видалення твердих нерозчинних частинок;
очищення від солей магнію, кальцію, заліза та важких металів;
звільнення від будь-яких запахів, включаючи хлор;
видалення органіки, водоростей, патогенних мікроорганізмів
Очищення потрібне навіть при заборі води із підземних, артезіанських джерел. Проблема полягає в тому, що труби зсередини поступово покриваються іржею, яка сама по собі починає давати осад і провокує скупчення органічних домішок, де розвивається мікрофлора. В результаті лише очищенням та покращенням вже після набору “з-під крана” вдається отримувати якісну воду.
Методи покращення якості питної води
До основних способів поліпшення води відносять освітлення або знебарвлення (видалення механічної суспензії), знезараження. Методики застосовують різні. Вибір залежить від якості джерела, що доводиться робити, щоб отримати воду за вимогами профільних стандартів.
Застосовують методи покращення води:
Фізичні – магнітна, електромагнітна, ультразвукова обробка або іонізуюче опромінення;
Хімічні – комплексоутворення, окислення, нейтралізація, осадження;
Біологічні – біофільтри, окисні канали, аеротенки, біологічні ставки або поля фільтрації;
Фізико-хімічні – знезалізнення, іонообмінне очищення, зворотний осмос, сорбція, флотація, електродіаліз.
Перший варіант відноситься до простих способів обробки. Він універсальний, але малоефективний щодо біологічних речовин. Те саме стосується другої категорії сучасних методів поліпшення якості води. За рахунок хімічної обробки вода стає безпечною для організму, тільки в ній залишаються домішки з характерним запахом та присмаком.
Методики біологічної властивості орієнтовані на нейтралізацію органічних сполук. Такі заходи є актуальними для стічних вод (побутових, промислових). Комплексний підхід з фізико-хімічною обробкою дає очищення від механічних суспензій, розчинених сполук на кшталт залишків хлорного дезінфектора і мікроорганізмів.
Плюси та мінуси фізико-хімічних методів поліпшення та знезараження води
Єдиний нюанс такого способу покращення якості води – потрібне обладнання з багатоступінчастими фільтрами, які крок за кроком відокремлюють “носій” від механічних, хімічних забруднень, найдрібнішої органіки.
Ціна бутля води— 45 гривень. При замовленні від 2-х і більше — 40 гривень за бутль
Вечірня доставка здійснюється ТІЛЬКИ по середах. Ціна одного бутля води -50 гривень. Два і більше бутлів— 45 гривень за бутль
Доставка в Богоявленський район здійснюється в понеділок, середу і п'ятницю!